Ce face Grecia atractivă pentru cumpărătorii de proprietăți :

13.12.2023

Grecia are de toate! Marea și munții curați, măreția structurilor milenare și viața modernă și seculară.

Ce face Grecia atractivă pentru cumpărătorii de proprietăți :

Ce face ca Grecia să fie atractivă pentru cumpărătorii de proprietăți:

>

Grecia le are pe toate! Mare și munți imaculați, măreția structurilor milenare și viața seculară modernă, recreere activă și un ritm de viață relaxat... Vorbim despre locațiile în care străinii cumpără cel mai adesea proprietăți pentru a se muta în scopul reședinței permanente sau doar pentru recreere.

.

Acum vom scrie puțin mai multe despre Grecia:

.

Grecia este situată în sudul Europei. Are o medie de 300 de zile de soare pe an. Clima locală este considerată una dintre cele mai bune din lume.

.

Cetatea permite, de obicei, să purtați haine de vară încă din luna mai. Marea se menține caldă până la sfârșitul lunii octombrie și, uneori, până la jumătatea lunii noiembrie.
Multe plaje grecești sunt marcate cu Steagul Albastru al Uniunii Europene, ceea ce indică apa curată și bunele condiții de mediu de pe coastă. Insulele Creta, Rodos, Corfu și peninsulele Chalkidiki și Peloponez au primit cele mai multe distincții.
Grecia este una dintre țările cu cele mai lungi coaste din lume, deținând peste 3.000 de insule mari și mici - aproximativ 20% din teritoriul său.

.

Securitate: grecii sunt foarte prietenoși, deschiși și emotivi. Ei au o abordare filosofică calmă a vieții și se mândresc cu totul. infracționalitatea este relativ scăzută aici.

.

Economie :Turismul, care adaugă aproximativ 15% la economie, este una dintre cele mai prospere industrii. Grecia are a treia cea mai mare flotă comercială din lume în ceea ce privește numărul de nave.

.

Limba. Diferite dialecte sunt vorbite în diferite districte ale țării. Engleza este comună în locațiile turistice populare. Aproape toți tinerii vorbesc engleza de conversație.

.

Monedă: Euro.

.


Populație: La începutul anului 2022, Grecia avea o populație de peste 10 milioane de locuitori. Aproximativ 90% din populație este formată din etnici greci, iar restul de 10% sunt albanezi, bulgari, români și alte popoare.
Este interesant de remarcat faptul că speranța de viață în Grecia este semnificativ mai mare decât în majoritatea țărilor UE: femeile - 84 de ani, bărbații - 78 de ani. Oamenii de știință cred că motivul constă în climatul bun și în alimentația bună.

.


Religia: conform constituției, creștinismul ortodox este religia de stat a Greciei. Marea majoritate a populației se identifică ca fiind ortodoxă. Printre adepții altor religii din Grecia se numără musulmanii, catolicii, protestanții, evreii etc.

.

Cetățenii din orice țară au dreptul de a cumpăra proprietăți rezidențiale și comerciale în Grecia. Tranzacția poate fi făcută pentru o persoană fizică sau juridică.
Prețurile imobiliare depind de tipul de proprietate și de regiune, dar în general Grecia este încă o țară relativ ieftină. În Atena, Salonic și pe insulele populare puteți găsi proprietăți la prețuri de până la 2.000 de euro pe metru pătrat. Există chiar locuri unde prețul pe metru pătrat este de 500-750 de euro.
Legături de transport între regiuni sunt bine stabilite.

 

Faimoasa regiune de vacanță Halkidiki și capitala culturală grecească Salonic se află în Macedonia, iar Muntele Olimp și Kastoria, capitala industriei mondiale a blănurilor, se află, de asemenea, aici.

.

Tesalonic

Salonic este al doilea oraș ca mărime și capitală culturală a Greciei, după Atena. Este, de asemenea, un centru educațional: cea mai mare universitate din Balcani, Universitatea Aristotel, se află aici. Orașul este înconjurat de numeroase stațiuni, care devin locuri de vacanță pentru turiști în timpul verii.

.

Transport: aeroportul internațional al Macedoniei este situat în apropiere de Salonic și deservește rutele companiilor aeriene internaționale. Autobuzele directe circulă de la aeroport până în centrul orașului.

.

Gara de trenuri primește trenuri din Atena, Belgrad, Istanbul, București și alte destinații. Rețeaua de autobuze KTEL leagă orașul de toate orașele din nordul și centrul Greciei.

.


În plus, Salonic găzduiește al doilea cel mai important port de pasageri din Grecia, cu un terminal mare care leagă orașul de multe insule și orașe grecești.

.