De ce să investim acum în Grecia

12.3.2024

Saltul de 30% al prețurilor proprietăților în Halkidiki sau de ce este momentul potrivit pentru a investi în proprietăți în Grecia.

De ce să investim acum în Grecia

Cu prețuri de proprietate în creștere cu 30% sau mai mult și o creștere a pieței cu 10% până la 15% în 2023. Afacerile merg excepțional de bine în Halkidiki, Nikiti apărând ca o figură majoră în căutarea și reconstrucția întregii peninsule.

.

Cum a declarat pentru Giar Times domnul Konstantinos Karoulis, vicepreședinte al Asociației agenților imobiliari din Halkidiki, străinii interesați să cumpere o casă de vacanță în Halkidiki caută acum "Kassandra sau Nikiti", ceea ce arată cât de populară este destinația. Plaja Nikiti nu se află doar pe brațul Sithonia, ci și în întreaga regiune de vacanță din Halkidiki.

.

Și atunci când vorbim despre piața imobiliară din Halkidiki, ne referim în primul rând la piața imobiliară, care este în esență casa de țară.

.

Casa permanentă și casa de vacanță

"Există, de asemenea, cereri de reședință permanentă, în special din Halkidiki, în zone precum Moudania, Kassandrea și Kallikratia, dar principala cerere de case, în special de apartamente, este în Moudania. Prețurile variază între 2.000 și 2.200 de euro pe metru pătrat în cazul apartamentelor nou construite și în jur de 1.300 de euro pe metru pătrat în cazul celor mai vechi, la mâna a doua. "Cu toate acestea, casa mare dă tonul și stabilește tendințele pieței", a subliniat dl Karoulis.

"60% dintre cumpărătorii de proprietăți de vacanță sunt străini și 40% greci. Străinii sunt în mare parte bulgari și români care preferă zone precum Pefkohori și Nikiti. 90% din tranzacțiile efectuate în Nikita sunt legate de achiziții străine. Și în Nikita, prețul pe metru pătrat la un apartament nou construit a ajuns la 2.500 de euro, în timp ce la un duplex a fost de 3.000 de euro pe metru pătrat.

.

"Achizițiile de case din mediul rural de către străini au crescut și din motivul suplimentar că rezidenții străini pot obține credite de la băncile grecești. Dintre cele 10 apartamente cumpărate în Halkidiki, 4 sunt de asemenea cu împrumuturi bancare și majoritatea caută apartamente de 60-70 m2.

.

"Pe de altă parte, grecii s-au orientat spre case mai mici, studiouri și penthouse-uri, adesea la mâna a doua, dar chiar înainte de a se vinde de pe piață din cauza incertitudinii cauzate de creșterea inflației."

"Pe de altă parte, grecii s-au orientat spre case mai mici, studiouri și penthouse-uri, adesea la mâna a doua, dar chiar înainte de a se vinde de pe piață din cauza incertitudinii cauzate de creșterea inflației.

Așa cum a subliniat dl Karoulis, vest-europenii din Germania, Olanda și Belgia sunt, de asemenea, interesați de Halkidiki.

.

"Este demn de remarcat faptul că cercetările sunt efectuate și de mai mulți israelieni care, aparent, după ce au investit masiv în Salonic când prețurile proprietăților erau mai mici, explorează acum alte zone care cred că reprezintă un interes investițional."

>.

Potrivit vicepreședintelui S.M.H., piața imobiliară din Halkidiki va continua să se miște în sus în următoarele ore, deși mediul economic general îngrijorează multe părți interesate care, totuși, consideră că imobiliarele reprezintă o investiție mai sigură în perioade de volatilitate intensă.

.