Conexiuni către Halkidiki din Europa

18.4.2024

Marea majoritate a călătorilor ajung aici prin aeroportul din Salonic, aflat în apropiere.

Conexiuni către Halkidiki din Europa

Conexiuni către Halkidiki din Europa

Marea majoritate a călătorilor ajung aici prin aeroportul din apropiere, Salonic (la 50 km de cele mai apropiate stațiuni), care are un număr mare de zboruri din toată Europa. Al doilea cel mai apropiat este aeroportul Kavala (129 km de cele mai apropiate stațiuni), dar există mult mai puține zboruri către acest aeroport și, prin urmare, sunt mai scumpe.
Avionul către Salonic este doar prima parte a călătoriei către mare. Dacă nu închiriați o mașină la aeroport, trebuie să luați un autobuz până la destinație.

.

Transport din Salonic către Halkidiki
Voi lua un autobuz care va trece prin centrul orașului și apoi va opri la gară și în alte câteva locuri înainte de a se îndrepta spre Halkidiki direct din oraș.

.

O singură companie de autobuze, KTEL Chalkidikis, operează toate serviciile între Salonic și toate stațiunile din Halkidiki. Aceasta are un site foarte clar pentru standardele grecești, unde puteți verifica orarul și cumpăra biletul online.

.

Orarele la ktel-chalkidikis.gr
Achiziționarea online a biletelor la eticket.ktel-chalkidikis.gr
Când căutați, nu uitați că orașul Salonic se scrie "Thessaloniki" în limba engleză.
Autobuzele din Salonic circulă cel mai adesea spre stațiunile de pe extremitatea vestică a Kassandrei, de-a lungul traseului Nea Potidea - Afytos - Kallithea - Kriopigi - Polychrono - Chanioti - Pefkochori - Paliouri, unde puteți lua între 10 și 12 autobuze pe zi în timpul sezonului estival.
Unde pot găsi stația de autobuz din Salonic?
Există trei stații de autobuz în oraș, ceea ce poate fi un pic confuz. Toate serviciile către Halkidiki pleacă din stația de autobuz KTEL Halkidikis din estul orașului, care este operată direct de compania de autobuze.

.

Există un tren de la Salonic la Halkidiki?
Nu există o legătură de tren de la Salonic la Halkidiki. Gara din Salonic este cea mai mare gară din Balcani. Este conectată cu toate gările din Grecia și cu majoritatea celor din Europa de Est, cum ar fi Macedonia de Nord. Cea mai comună rută este de la Atena la Salonic.

.

Cu mașina spre Halkidiki
Distanța dintre Praga și stațiunile din Halkidiki este de 1.620 până la 1.660 km și traversează 6 țări. Aproape toată poate fi parcursă pe autostradă, dar controalele la frontieră, în special între Serbia și Ungaria, precum și între Grecia și Macedonia, vă pot întârzia neplăcut.
În general, așteptați-vă la un timp total de condus de la Praga cuprins între 17 și 20 de ore.

.


Există agenții de închiriere de mașini în toată peninsula. Pentru a admira peisajele uimitoare și pentru a gusta din ospitalitatea grecească autentică, trebuie să închiriați o mașină.
Nu este atât de neobișnuit să vedeți la fel de multe bărci închiriate ca și mașini închiriate.
Pentru cei mai sportivi, există peste tot închirieri de biciclete, ceea ce vă va permite să experimentați câteva excursii cu adevărat minunate.

.