Impozite în Halkidiki

18.4.2024

Taxe importante asociate cu proprietatea imobiliară

Impozite în Halkidiki

1. Impozitul local municipal pe proprietate. Depinde de suprafața în metri pătrați a proprietății declarate la Consiliul Local. Taxa este de aproximativ 1 euro pe metru pătrat, care trebuie plătită la Consiliul Local. Cheltuiala cu impozitul este inclusă în factura de energie electrică.

.


2. Impozitul pe proprietate. Depinde de metrul pătrat al proprietății declarate la Consiliul Local. Cheltuiala cu impozitul este de aproximativ 2,25 euro pe metru pătrat în Halkidiki. Această cheltuială fiscală se plătește o dată pe an și se numește ENFIA.

3. Costurile cu energia electrică. Factura de electricitate în Grecia este trimisă o dată la 2 luni. Prima factură este o estimare aproximativă a consumului în comparație cu anul precedent. A doua factură este finală în funcție de consumul real. Costul aproximativ pentru un apartament de 60 m2 este între 200 și 400 € pentru 4 luni de vară cu utilizarea activă a aerului condiționat. Există un nou sistem de tarifare pentru energia electrică, care a fost lansat la 1 ianuarie 2024, precum și un cod de culori pentru tarifele variabile și fixe, în încercarea de a simplifica compararea prețurilor pentru consumatori. Până în prezent, comercianții cu amănuntul de energie electrică au anunțat noi tarife fixe, sau tarife albastre, care variază între 14,9 și 17,9 cenți pe kWh din tariful albastru fix convențional pe 12 luni.

4. Cheltuieli cu apa. Factura de apă este trimisă o dată în aprilie și este de 70 de cenți pentru toate apartamentele, iar o a 2-a factură va fi trimisă în octombrie, indicând cât de multă apă a folosit fiecare apartament, de obicei nu mai mult de 10 până la 50 de cenți.

5. Frecventarea zonelor comune. Dacă apartamentul are (grădină, iluminat, apă, piscină, etc.). Costul este împărțit între toți proprietarii apartamentelor din clădire și este, de obicei, în jur de 60-200 € pe an.

6. Costuri de canalizare. Rezervorul de canalizare este, de obicei, unul pentru întreaga clădire sau pentru mai multe clădiri, iar camionul de canalizare este chemat pentru a goli rezervoarele de 1-3 ori pe an. Fiecare rezervor golit costă aproximativ 70-80 €, iar costul este împărțit între toate apartamentele. De obicei costă 50 € pe an.

.